Droppbild Z-Water System

Framtidens tvätt- och rengöringsmedel

I dag ställs det högre krav än någonsin på både näringsliv och offentliga verksamheter att minska sin negativa påverkan på hälsa, miljö och klimat. Många arbetar av den anledningen mot FN:s globala mål Agenda 2030. Samtidigt är det viktigt att ha koll på ekonomin och att hålla nere kostnaderna.

Z-Water uppfyller samtliga dessa krav. Det är ett Svanenmärkt högeffektivt joniserat alkaliskt vatten som fungerar för städ, tvätt, disk, avfettning och som är snällt mot människor, skonsamt mot naturen och som har en mindre klimatpåverkan än traditionella rengöringsmedel. Det går också att tillverka direkt i en verksamhet och därmed kraftigt sänka kostnaderna för inköp av kem.

Rent med nästan bara vatten

Förbluffande nog består Z-Water till mer än 99 procent av vatten, men produkten har ändå en kraftfull och snabbverkande rengörande effekt. Dess unika rengörande egenskaper är ett resultat av avancerad teknik och en patenterad framställningsprocess.

Egenskaperna gör att Z-Water effektivt penetrerar och lösgör smuts, men också att städytorna håller sig renare längre. Detta eftersom Z-Water varken innehåller några tensider, fosfater, konserveringsmedel eller parfymer, som lämnas kvar på underlaget.

Z-Water finns i följande två varianter:

 • Z-Water X-power (pH-värde 12,5) som är till för allmän rengöring
 • Z-Water X-treme (pH-värde 13,1) som är mer koncentrerad och som är till för grövre smuts och tvätt av textilier.

Z-Water-X-power-och-X-treme-1

Tillverka själva – klimatsmart och halverade kostnader

Med en Z-Water Generator går det att tillverka Z-Water på plats i en verksamhet och på så sätt bidra till minskade utsläpp av växthusgaser. Färre inköp av städkemikalier ger mindre mängd transporter och mindre mängd koldioxidutsläpp. Flaskor och dunkar kan också återanvändas om och om igen. Sammantaget kan detta minska klimatpåverkan med upp till 97 procent. Förutom miljövinsten resulterar det också i sänkta kostnader för inköp av tvätt- och städkemikalier med  50 procent, eller mer.

Anläggningen tar liten plats, drivs av vanlig 230V och sköter sig själv. Enda utsläppet vid tillverkning är vanligt kranvatten. Vem som helst kan på bara några minuter lära sig att starta maskinen. Med Z-Water Generator i huset uppnås full kontroll över tillgång och miljöpåverkan av rengöringsmedel för dagliga städning och tvätt, till en kostnad som slår de allra flesta alternativ.

Z-Water Generator Standard och Plus

Z-Water Generator finns i två varianter, Standard och Plus. De är båda helautomatiska och omvandlar vanligt kranvatten till Z-Water genom filtrering och elektrolys. Det som skiljer dem åt är batchstorlek. Med Standard kan ni göra 20 liter per batch och med Plus hela 200 liter per batch. Vid installation av Z-Water Generator hjälper vi till så att allting blir rätt och för att det ska vara så smidigt som möjligt för kunden.

Z-Water-Generator-Maskin

Användning och lagring av Z-Water

Z-Water ersätter alla vanliga rengöringsmedel för daglig städning såsom allrengöring för fasta ytor, fönsterputs samt rengöringsmedel för sanitetsutrymmen. Särskilt lämpliga användningsområden är till exempel sjukhus, förskolor, skolor och utrymmen där livsmedel hanteras. Vid användning av en kombimaskin för rengöring av golv, späds produkten till en femprocentig lösning. I väl försluten förpackning kan produkten lagras i upp till två år.

Z-Water är Svanenmärkt

Z-Water är godkänd som Svanenmärkt produkt. Detta går helt i linje med vårt mål att alltid sträva efter att erbjuda lösningar som minskar negativ påverkan på klimat och miljö.

Dokumentation Z-Water

Klicka här för att komma till sidan med utlåtanden, certifikat, säkerhetsdatablad och tester gällande Z-Water. 

Viktiga fördelar med Z-Water

 • Skonsamt

  Snällt mot människor. Irriterar inte huden och avger inga hälsovådliga sprayångor/aerosol-dimmor.

 • Svanenmärkt

  Både Z-Water X-power och X-treme är godkända som Svanenmärkta produkter.

 • Klimatsmart val

  Med egen framställning av Z-Water minskar utsläppen av växthusgaser. Detta tack vare färre transporter och återanvändning av dunkar och flaskor.

 • Effektivt och snabbverkande

  Bevisat hög rengörande effekt. Löser fett och smuts omedelbart. Fungerar till alla städytor.

Foldrar och broschyrer

Läs vad våra användare tycker om Z-Water

”Det gått strålande bra med Z-Water och personalen är mycket nöjd. När vi hade provat det sa alla, wow! Det här ville alla ha!”

”Sedan vi började använda Z-Water i vår verksamhet har kostnaderna för tvätt- och rengöringsmedel sjunkit med hela 46 procent”

”Z-Water är ett bra val för oss. För vår personals hälsa, för miljön och även när det gäller det ekonomiska eftersom det blir billigare”

”Vi vet ju att vanligt tvättmedel inte har samma miljöstandard som detta. Därför valde vi bort det traditionella tvättmedlet och bestämde oss för att använda Z-Water istället”