Droppbild Z-Water System

Framtidens tvätt- och rengöringsmedel

I dag ställs det högre krav än någonsin på både näringsliv och offentliga verksamheter att minska sin negativa påverkan på hälsa, miljö och klimat. Många arbetar av den anledningen mot FN:s globala mål Agenda 2030. Samtidigt är det viktigt att ha koll på ekonomin och att hålla nere kostnaderna.

Z-Water uppfyller samtliga dessa krav. Det är ett Svanenmärkt högeffektivt alkaliskt vatten som fungerar för städ, tvätt, disk, desinficering och som är snällt mot människor, skonsamt mot naturen och som har en mindre klimatpåverkan än traditionella rengöringsmedel. Det går också att tillverka direkt i en verksamhet och därmed kraftigt sänka kostnaderna för inköp av rengöringemedel.

Rent med nästan bara vatten

Förbluffande nog består Z-Water till mer än 99 procent av vatten, men det fungerar ändå minst lika bra som traditionella rengöringsmedel. Dess unika rengörande egenskaper är ett resultat av avancerad japansk teknik och en patenterad framställningsprocess.

Egenskaperna gör bland annat att Z-Water effektivt penetrerar och lösgör smuts, men också att städytorna håller sig renare längre. Detta eftersom Z-Water varken innehåller några tensider, fosfater, blekmedel, färgämnen eller parfymer som lämnas kvar på underlaget.

Z-Water finns i följande tre varianter:

 • Z-Water Daily (pH-värde 10,8) – rekommenderas för daglig och allmän rengöring av alla städytor och golv
 • Z-Water X-power (pH-värde 12,5) – rekommenderas för rengöring av sanitetsutrymmen, arbetsytor i kök och diskning
 • Z-Water X-treme (pH-värde 13,1) – rekommenderas för grövre smuts och tvätt av textilier.

Z-Water-X-power-och-X-treme-1

Tillverka själva – klimatsmart och halverade kostnader

Med en Z-Water Generator går det att tillverka Z-Water på plats i en verksamhet och på så sätt bidra till minskade utsläpp av växthusgaser. Färre inköp av städkemikalier ger mindre mängd transporter och mindre mängd koldioxidutsläpp. Flaskor och dunkar kan också återanvändas om och om igen. Förutom miljövinsten resulterar det också i sänkta kostnader med  50 procent, eller mer.

Anläggningen tar liten plats, drivs av vanlig 230V och sköter sig själv. Vem som helst kan på bara några minuter lära sig att starta maskinen. Enda utsläppet vid tillverkning är vanligt kranvatten. Med Z-Water Generator i huset uppnås full kontroll över tillgång och miljöpåverkan av rengöringsmedel för dagliga städning och tvätt, till en kostnad som slår de allra flesta alternativ.

Z-Water Generator Standard och Plus

Z-Water Generator finns i två varianter, Standard och Plus. De är båda helautomatiska och omvandlar vanligt kranvatten till Z-Water genom filtrering och elektrolys. Det som skiljer dem åt är batchstorlek. Med Standard kan ni göra 20 liter per batch och med Plus hela 200 liter per batch. Vid installation av Z-Water Generator hjälper vi till så att allting blir rätt och för att det ska vara så smidigt som möjligt för kunden.

Z-Water-Generator-Maskin

Användning och lagring av Z-Water

Z-Water ersätter alla vanliga rengöringsmedel för daglig städning såsom allrengöring för fasta ytor, fönsterputs samt rengöringsmedel för sanitetsutrymmen, kök, diskning och tvätt av textilier. Särskilt lämpliga användningsområden är till exempel sjukhus, förskolor, skolor och utrymmen där livsmedel hanteras. I väl försluten förpackning kan produkten lagras i upp till två år.

Z-Water är Svanenmärkt

Z-Water är godkänd som Svanenmärkt produkt. Detta går helt i linje med vårt mål att alltid sträva efter att erbjuda lösningar som minskar negativ påverkan på klimat och miljö.

Dokumentation Z-Water

Klicka här för att komma till sidan med utlåtanden, certifikat, säkerhetsdatablad och tester gällande Z-Water. 

Viktiga fördelar med Z-Water

 • Skonsamt

  Snällt mot människor. Irriterar inte huden och avger inga hälsovådliga sprayångor/aerosol-dimmor.

 • Svanenmärkt

  Både Z-Water Daily, X-power och X-treme är godkända som Svanenmärkta produkter.

 • Klimatsmart val

  Med egen framställning av Z-Water minskar utsläppen av växthusgaser. Detta tack vare färre transporter och återbruk av dunkar och flaskor.

 • Effektivt och snabbverkande

  Bevisat hög rengörande effekt. Löser fett och smuts omedelbart. Fungerar till alla städytor.

Z-Water och framtidens lokalvård

Foldrar och broschyrer

Läs vad våra användare tycker om Z-Water

”Det gått strålande bra med Z-Water och personalen är mycket nöjd. När vi hade provat det sa alla, wow! Det här ville alla ha!”

”Z-Water är ett bra val för oss. För vår personals hälsa, för miljön och även när det gäller det ekonomiska eftersom det blir billigare”

”Vi vet ju att vanligt tvättmedel inte har samma miljöstandard som detta. Därför valde vi bort det traditionella tvättmedlet och bestämde oss för att använda Z-Water istället”