• Mervärdet fick Joachim König att välja Z-Water

Wellness Studio är en gymkedja som består av 28 gym i sydöstra Sverige. Nu har gymmet bestämt sig för att använda Z-Water i sina anläggningar för städning av lokaler, gymmaskiner och träningsutrustning.
– Förutom att det rengör bra så är det en miljömässigt sett bra produkt. Vi sänker också vårt klimatavtryck rejält, säger Joachim König, som är VD på Wellness Studio.

Under några år har Wellness Studio i Karlskrona använt Z-Water för all daglig städning i sina träningslokaler. Z-Water finns också tillgängligt ute i träningsutrymmena för medlemmarna att använda när de ska rengöra dynor, utrustning och maskiner.
– Det har gått jättebra. Vi har fått väldigt positivt gensvar från våra medlemmar. Förutom att det blir rent upplever de att de inte känner någon lukt eftersom det inte är några parfymer i medlet. Vilket inte minst är bra för personer med allergier, säger Joachim König. 

Sänker sina klimatutsläpp.

Förutom medlemmarna så har även personalen upplevt förbättringar sedan de gick över till att rengöra med Z-Water. Något som lokalvårdaren Britt-Marie Magnusson kan vittna om.
– Vi slipper ångorna. Man blir inte täppt i näsan eller känner sig torr om händerna. Men det är även skonsamt för vår utrustning. Vi får exempelvis mindre slitage på våra dynor, säger hon.

Förutom till allmän städning så använder Britt-Marie Magnusson Z-Water även till skurningen av golven. Och sedan en tid tillbaka har de tagit bort allt torkpapper i lokalerna och ersatt det med mikrofiberdukar, vilka de tvättar i Z-Water som de producerar själva.

Gymkedjan har nämligen köpt in en egen Z-Water Generator för att själva kunna tillverka eget tvätt- och rengöringsmedel.
– Nu har vi en Z-Water Generator och sänker våra kostnader för rengöringsmedel radikalt. Vi sänker också klimatavtrycket med upp till 97 procent. Så det är väldigt positivt, säger Joachim König.

Britt-Marie Magnusson är lokalvårdare på Wellness Studio i Karlskrona och hon använder Z-Water till alla daglig städning i träningslokalerna. Bland annat för rengöring av maskiner, träningsredskap, dynor, mattor och speglar. Men också till duschar, toaletter och skåpen i omklädningsrummen.

Hon tycker att Z-Water är extra bra när det kommer till att ta bort utspilld och intorkad energidryck från de stegsäkra golven. Liksom till att ta bort fingeravtryck och fett från skärmar, speglar och andra blanka ytor.