- Effektiv rengöring
- Avlägsnar bakterier
- Lämnar inte efter sig några kemikalierester
- Ingen sköljning/eftertorkning behövs
- Fungerar till alla städytor.
Z-Water är ofarligt att använda i samband med mat
Eftersom Z-Water inte innehåller några tensider, fosfater, konserveringsmedel, färgämnen, parfymer eller andra ohälsosamma ingredienser är det ett rengöringsmedel som med fördel kan användas i miljöer där mat förbereds, tillagas och konsumeras. I Japan, som Z-Water kommer ifrån, används medlet därför i restauranger, kök, serveringar och andra miljöer där mat hanteras och serveras. Utspätt till ett lägre pH-värde används Z-Water till och med till att tvätta livsmedel med. Exempelvis frukter, bär och grönsaker – liksom fisk och kött. Något som bland annat gör att besprutningsmedel och annat ohälsosamt tvättas bort från maten.
Avlägsnar smuts och bakterier
Z-Water är ett alkaliskt rengöringsmedel, vilka rekommenderas av Folkhälsomyndigheten för sin goda förmåga att effektivt avlägsna smuts och bakterier. Det är också något som är en stor fördel när Z-Water används i köksmiljöer och i samband med mat.
Exempel på användningsområden för Z-Water i kök, matservering och restaurang:
- Diskning
- Rengöring av grytor och kastruller
- Rengöring av bord och stolar
- Rengöring av serveringslinjer
- Rengöring av rostfria ytor
- Rengöring av golv.