• Z-Water för diskning och rengöring i skolkök

Fakta och fördelar

  • Effektiv rengöring
  • Avlägsnar virus och bakterier
  • Lämnar inte efter sig några kemikalierester
  • Ingen sköljning/eftertorkning behövs
  • Fungerar till alla städytor.

Diska och rengöra i skolkök med Z-Water

Z-Water är ofarligt att använda i samband med mat

Eftersom Z-Water inte innehåller några tensider, fosfater, parfymer eller andra ohälsosamma ämnen är det ett rengöringsmedel som med fördel kan användas i miljöer där mat förbereds och tillagas. I Japan, som Z-Water kommer ifrån, används medlet därför i restauranger, kök och på andra ställen där mat hanteras. Utspätt används Z-Water till och med för att tvätta frukter, bär, grönsaker, liksom fisk och kött med. Något som bland annat gör att besprutningar och annat tvättas bort från maten.

Avlägsnar virus och bakterier

Z-Water är också ett alkaliskt rengöringsmedel, vilka rekommenderas av Folkhälsomyndigheten för sin förmåga att effektivt avlägsna virus och bakterier. Också det något som är en stor fördel när Z-Water används i köksmiljöer och i samband med mat. Hur effektivt Z-Water är i en köksmiljö kan ni bland annat se i den här testen utförd av Anticimex.

Exempel på användningsområden för Z-Water i kök och restaurang:

  • Diskning
  • Rengöring av grytor och kastruller
  • Rengöring av bord och stolar
  • Rengöring av serveringslinjer
  • Rengöring av rostfria ytor
  • Rengöring av golv.