Fakta och fördelar

  • Effektiv rengöring
  • Avlägsnar virus och bakterier
  • Lämnar inte efter sig några kemikalierester
  • Ingen sköljning/eftertorkning behövs
  • Fungerar till alla städytor.

Diska och rengöra i skolkök med Z-Water

Z-Water är ofarligt att använda i samband med mat

Eftersom Z-Water inte innehåller några tensider, fosfater, konserveringsmedel, färgämnen, parfymer eller andra ohälsosamma ingredienser är det ett rengöringsmedel som med fördel kan användas i miljöer där mat förbereds, tillagas och konsumeras. I Japan, som Z-Water kommer ifrån, används medlet därför i restauranger, kök, serveringar och andra miljöer där mat hanteras och serveras. Utspätt till ett lägre pH-värde används Z-Water till och med till att tvätta livsmedel med. Exempelvis frukter, bär och grönsaker – liksom fisk och kött. Något som bland annat gör att besprutningsmedel och annat ohälsosamt tvättas bort från maten.

Avlägsnar virus och bakterier

Z-Water är ett alkaliskt rengöringsmedel, vilka rekommenderas av Folkhälsomyndigheten för sin goda förmåga att effektivt avlägsna virus och bakterier. Också det något som är en stor fördel när Z-Water används i köksmiljöer och i samband med mat. Hur effektivt Z-Water är i en köksmiljö kan ni bland annat se i den här testen utförd av Anticimex.

Exempel på användningsområden för Z-Water i kök, matservering och restaurang:

  • Diskning
  • Rengöring av grytor och kastruller
  • Rengöring av bord och stolar
  • Rengöring av serveringslinjer
  • Rengöring av rostfria ytor
  • Rengöring av golv.