• Stjärnkocken använder Z-Water för att få sina golv rena

Stjärnkocken Melker Andersson driver några av Sveriges mest renommerade restauranger. Genom åren har han inte bara tillagat mängder med fantastiska maträtter till sina gäster, han har också rengjort åtskilliga nedsmutsade kroggolv. Men ett golv visade sig vara en tuff nöt att knäcka. Som tur var hittade han ångskurmaskinen Duplex Steam och Z-Water.

Att vara kock handlar långt ifrån enbart om att laga välsmakande måltider till sina gäster. Städning och rengöring är ett återkommande inslag i kockens vardag. God hygien är lika viktigt som god mat.

Kraftigare doningar behövdes

Detta innebär bland annat att Melker Andersson har rengjort sin beskärda del av skitiga kroggolv under sin kockkarriär. Han trodde därför att han visste hur man får bukt även med de värsta exemplaren, tills han stötte på ett riktigt hårt nedsmutsat tegelgolv. Han insåg att något utöver det vanliga behövdes.
– Jag letade ganska länge efter en lösning. Så fick jag ett tips av en vän som föreslog ångskurmaskinen Duplex Steam och Z-Water, berättar Melker Andersson.

Dränker inte golvet med vatten

Duplex Steam är en smidig och bärbar ångskurmaskin för mattor och golv med dubbla valsar som svabbar, borstar och torkar upp smutsen. Utöver det tar den heta ångan död på bakterier.
– Den kräver betydligt mindre vatten än traditionella skurmaskiner och dränker därför inte golvet med vätska. Du slipper också ha mängder med starka kemikalier och det är en jäkla fördel, säger Melker Andersson.

Sedan han upptäckte Duplex Steam har han använt den flera gånger med gott resultat. Och framförallt tycker han att resultatet blir extra bra ihop med Z-Water. Ett högeffektivt joniserat alkaliskt vatten som har en hög rengörande effekt, samtidigt som det är skonsamt och miljövänligt.
– Jag är väldigt nöjd. Duplex Steam tillsammans med Z-Water fungerar betydligt bättre än traditionella metoder, säger han.

Melker Andersson använder Z-Water

Melker Andersson är uppväxt i Forsbacka utanför Gävle. Hans första arbete i restaurangbranschen var efter värnplikten på Viktor och Viktoria i Umeå. Efter utbildning vid restaurangskolan i Umeå arbetade han på flera olika restauranger utomlands. 1994 öppnade han Fredsgatan 12 (senare kallad F12) som 1997 fick en stjärna i Michelin-guiden.

Idag driver han ett tiotal restauranger i Stockholms innerstad, men också restaurang Fjällpuben i Åre. Andersson är också känd från TV4:s program Melkers krogakut och Kockarnas kamp.